Autó műszaki vizsga, a lámpa ellenőrzése

Műszaki vizsga

Tisztában vagyunk azzal, hogy a Műszaki vizsga egy szükséges, ámde időigényes és sokszor idegpróbáló esemény. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez az esemény autója biztonságos működésének bizonyítéka, egyben hatékony és kellemes időtöltés legyen.
Villámgyors műszaki vizsga, korrekt áron. Profi, rendes és kedves személyzet. Köszönöm! 🙂 Update 2019.10.16. - Újra egy nagyon kedves és profi kiszolgálásban volt részem, műszaki vizsgáztatás során. Köszönöm! Mindenkinek ajánlom ezt a helyet! 🙂
Stark Ernő

Műszaki vizsga

Elsődleges tel.: +36 70 330 21 84
Másodlagos tel.:  +36 1 349 6679

Miért minket választanak elégedett ügyfeleink?

 • a műszaki lejárta előtt díjmentes értesítést kap
 • időpontra történik, ezért tud tervezni
 • udvarias ügyfélkezelés
 • lelkiismeretes átvizsgálás
 • kényelmes légkondicionált váró
Gépkocsija műszaki vizsgáztatását nálunk helyben végezzük.

Természetesen  gépjárműve vizsgára való felkészítését is vállaljuk. Ahhoz, hogy gépkocsija megfeleljen a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elvárásainak, szabályzatainak valamint az Ön és családja biztonságos közúti forgalomban való részvételéhez is hozzájáruljon a vizsgát megelőzően javasoljuk gépjárműve átvizsgálását, felkészítését.

A Műszaki vizsgára való felkészítést és a vizsgáztatást is minden esetben előre bejelentett időpontban végezzük Az erre vonatkozó időpont foglalást telefonon, email-ben vagy személyesen teheti meg.

A műszaki vizsga helyben történik. A képen a szerelőakna látható.

Amennyiben telefonon foglal vizsgaidőpontot, cégünk a lehető leghamarabb levizsgáztatja gépjárművét!

Időpontegyeztetés érdekében kérjük hívja a
+36 70 363 3217
+36 1 349 6679
számot, vagy írjon a
info@tolgyesiautoszerviz.hu

Szeretettel várjuk: 1135 Budapest Tahi utca 87-ben.
Tök korrekt szerviz, mindig iszonyat gyorsak. Céges és privát autóinkat is ide hordjuk vizsgáztatásra, eredetiség vizsgálatra, kisebb-nagyobb javításokra és eddig még sosem csalódtunk. Nagyon jó szívvel tudom ajánlani a műhelyt és a szolgáltatásait. Mindig jó a hangulat, gördülékenyen mennek a dolgok.
Gaál Attila

Tipp

Ne várjon a vizsgával a forgalmi engedély lejártának utolsó napjáig! Amennyiben a lejárati dátum előtt kevesebb, mint 30 napon belül megtörténik a műszaki vizsga, ugyanúgy  megkapja ugyanazzal a hónap- és napfordulóval a következő 2 évre a forgalmi engedélyt a gépjármű (példa: ha 2021.06.06.-án jár le a forgalmi, de Ön már 2021.05.07.-én megcsináltatja a műszakit, a forgalmi engedély érvényességét akkor is  2023.06.06.-ig kapja meg).

A következő adatokra lesz szükség a műszaki vizsga telefonos előjegyzéséhez:

 • műszaki vizsgára szánt gépkocsi rendszáma gyártmánya
  típusa
 • gépkocsi évjárata
 • Önnek legideálisabb időpont

A vizsgáztatáshoz kérjük hozza magával:

 • a forgalmi engedélyt, ha nincsen akkor műszaki adatlapot
 • érvényes kötelező biztosításról szóló igazolását vagy az átutalást igazoló banki kivonatot
 • személyes okmányait vagy meghatalmazást, ha nem az ön nevén van a gépjármű
 • céges autónál szükségünk van az aláírási címpéldányra illetve a cégkivonat első oldalára
 • nem utolsó sorban a gépjárművet
Bővebb információt a szükséges iratokról ide kattintva talál!
Gyorsan végzik a vizsgáztatást, megmutatja vagy elmagyarázza az esetleges hibát, ha az a vizsga szempontjából lényegtelen is. Időpont általában 1-2 napon belül kapható. Korrektek!
H. Gábor

Műszaki vizsga főbb vizsgálati követelménye:

A gépkocsinak esztétikailag is megfelelőnek kell lennie műszaki vizsga alkalmával. Egy elem sem lehet sérült erőteljesebben a gépkocsin. Természetesen nem horzsolásokról vagy kisebb horpadásokról van szó, hanem karambolból származó sérülésekről.

A lengéscsillapítók vizsgálatát próba padon ellenőrizzük. A gépkocsi első kerekeivel felállunk a lengéscsillapító vizsgáló padra. A pad leméri a tengelyterhelést, majd megrázza a futóművet függőleges irányba. A rázás után megvizsgálja, hogy mennyi idő alatt és milyen amplitúdóval áll vissza a kerék alap állapotba. A mért értéket százalékban mutatja nekünk, és egyben ki is írja, hogy megfelelt a mérés vagy sem. Majd ugyan ezt megtesszük a hátsó kerekekkel is.

A fékek hatásfokát fékpadon ellenőrizzük szervizünkben. Az első tengelyen a két kerék közötti fék eltérés 20 % lehet maximum. A hátsó kerekek fékerő különbsége 30 % lehet maximum. A hátsó féknek dupla szerepe van a gépkocsiban, egyrészt mint üzemi fék játszik szerepet, másrészt pedig rögzítőfékként funkcionál ezért fontos, hogy jól működjön. A műszaki vizsga során a fékvizsgálatkor nemcsak a fékerő eltérést vizsgáljuk, hanem azt is, hogy mekkora pedálerőnél érjük el az adott fékhatást. Ezzel fény derül arra, ha a gépkocsi fékrásegítője hibás, vagy esetleg a fékpofák, féktárcsák, féknyergek, fékbetétek vagy fékdobok rossz állapotban vannak. Valamint ellenőrizzük a gumi fékcsövek és a fém fékcsövek állapotát is.

 A vizsgálatot rázópadon végezzük. A vizsgálat során minden gömbfejet, gumi szilentet, porvédő gumit ellenőrzünk. A műszaki vizsga során a legfontosabb, hogy a gömbfejek ne lógjanak, és a futómű gumi alkatrészei ne legyenek kiszakadva, kikopva vagy kirepedezve.

A kipufogórendszer nem lehet rozsdás-korrodált, és nem szivároghat a kipufogógáz. Ha lyukas vagy kifúj a kipufogó, akkor nem alkalmas a műszaki vizsgán.

Az első szélvédőn nem lehet repedés még egy egészen kicsi sem. Kőfelverődés is csak abban az esetben engedélyezett a műszaki vizsga során, ha az javítva van. A szélvédő fóliázásával kapcsolatban, a személyautó kategóriában minden ablak lehet fóliázott kivéve két első lejáró és természetesen az első szélvédő sem.  Ha pótféklámpa van a gépkocsin és a hátsó szélvédő fóliázott, akkor a féklámpa helyét ki kell vágni.

A műszaki vizsga során az utólagos pótféklámpával kapcsolatban egy követelmény van, mégpedig az, hogy a féklámpa fénye nem tükröződhet vissza az utastérbe.

A gépkocsinak esztétikailag is megfelelőnek kell lennie műszaki vizsga alkalmával. Egy elem sem lehet sérült erőteljesebben a gépkocsin. Természetesen nem horzsolásokról vagy kisebb horpadásokról van szó, hanem karambolból származó sérülésekről.

A gépkocsin nem lehet olyan korrózió, amit kisebb erőhatással át lehet lyukasztani. Ügyeljünk arra, hogy minden olyan korrodált felületet tüntessünk el, ami okot adhat a kételyre.

Az ülések nem lóghatnak, nem mozoghatnak, azoknak működőképesnek és állíthatónak kell lenniük. A biztonsági öveknek, működőképesnek és kapcsolhatóaknak kell lenniük.

A műszaki vizsga folyamán minden világítási alkalmatosságnak működnie kell, ami a gépkocsira van szerelve, tehát ha van ködlámpa, akkor annak is. Kürt szóljon, az ablakmosó + ablaktörlő működjön. Az indexek sárga fénnyel villogjanak.

Amennyiben alufelni van a gépkocsin és az nem gyári, kérhetik a műbizonylatot. A gumik nem lehetnek kopottak. A nyári gumiknál a bordák mélységének meg kell haladni az 1,6 mm-t, a télinél pedig minimum a 4 mm-t. A gumi méreteknek minden keréken azonos méretűnek kell lennie.

Mi történik, ha a gépjármű nem felel meg a műszaki vizsgán?

Amennyiben a műszaki vizsga bármely pontjának nem felelt meg a gépjármű, akkor tájékoztatjuk Önt az esetleges hibákról, és árajánlatot készítünk azok javítása érdekében.

Amennyiben ajánlatunk elfogadásra kerül és az autót nálunk hagyja javításra, akkor a 10 000 Ft + Áfa átvizsgálási díj kifizetésétől eltekintünk. Ebben az esetben a hibás alkatrészeket kicseréljük vagy megjavítjuk és a gépkocsit levizsgáztatjuk. Ha nem túl hosszadalmas a probléma megoldása az egész folyamat megtörténik 1 nap alatt. Reggel hozza majd délután már ismét birtokba veheti levizsgázott, szeretett autóját.

Ha nem fogadja el javításra tett árajánlatunkat, vagy máshol kívánja autóját javíttatni, akkor a 10 000 Ft + Áfa átvizsgálási díjat felszámítjuk.

Testreszabott javítási árajánlatainkkal szeretettel várjuk Önt a 1135 Budapest Tahi utca 87-ben.

Időpontegyeztetés érdekében kérjük hívja a
+36 70 363 3217
+36 1 349 6679
számot, vagy írjon a
info@tolgyesiautoszerviz.hu

Műszaki vizsgához szükséges okmányok, iratok, illetve jó tanácsok a vizsgához!

Személy azonosságot igazoló okirat:

 • személy igazolvány
 • ideiglenes személy igazolvány
 • új típusú vezetői engedély lakcímkártyával
 • útlevél lakcímkártyával

Jármű irat:

 • forgalmi engedély

30 napnál nem régebbi gépjármű felelőség biztosítást igazoló irat:

 • befizetési bizonylat
 • számlakivonat
 • nemzetközi biztosítást igazoló irat „zöldkártya”

Meghatalmazotti eljárás esetén:

(ha nem a tulajdonos hozza a gépjárművet) Az írásos megbízásnak tartalmaznia kell a tulajdonos (üzembentartó) és a képviseleti jogosultsággal rendelkező személy azonosításához szükséges adatokat (név, személyi igazolvány szám, lakcím, születési dátum). MS Word dokumentum letöltés: meghatalmazas-termeszetes-szemely.doc

Cégképviseleti eljárás esetén:

 • Aláírási címpéldány
 • Cégbírósági bejegyzés (cégkivonat első oldala)
MS Word dokumentum letöltés: meghatalmazas-tarsadalmi-szervezet-ceges.doc Céges gépkocsi vizsgáztatása esetén Képviseleti eljárás esetén minden esetben szükséges egy meghatalmazás, amennyiben nem az aláírási címpéldányon szereplő személy jár el személyesen. Azon cégek esetében, ahol nincs cégjegyzék szám ott szükségünk lesz az adószámra is!

30 napnál nem régebbi környezetvédelmi adatlap nem kötelező csak, ha már csináltatott egyet!!!

Vonóhorog vizsgáztatása esetén:

 • műbizonylat
 • szerelési nyilatkozat (onnan ahol beszerelték)
– Szakhatósági engedély, ha a jármű üzemben tartása szakhatósági engedélyhez (igazoláshoz) kötött. – Érvényes engedély a jármű összeépítését, vagy átalakítását követő vizsgálathoz

Tulajdonos váltás előtti vizsgáztatás

2010.jan.01.-től minden vizsgálló állomás végezheti az eredetiség vizsgálatot is. Tulajdonos váltáskor történő vizsgáztatáskor szükség van az adásvételi szerződésre! Kérem ezt minden esetben hozza magával! A kérelmezőnek az új tulajdonost vesszük fel, viszont a járműokmány adataihoz a régi tulajdonost adatait kell rögzítenünk.

Vizsgálatok részletezése:

 • Gépkocsi beérkezése – okmányok átadása, majd elektronikus adatfelvétel – időszakos műszaki vizsgálati kérelem aláírása – ezután az ügyfél távozhat
 • Motorszám és alvázszám ellenőrzése és egybevetése a forgalmiban feltüntetett adatokkal.
 • Festékréteg vastagság vizsgálat (csak eredetvizsgálatnál)
 • folytonosság vizsgálat az alvázszám körül (csak eredetvizsgálatnál)
 • forgalmiban szereplő adatok összevetése a BM központ álltal nyilvántartottal.
 • gépjárműn esett sérülések rögzítése
 • fényképes dokumentáció (alvázszám, gépjármű elölröl – hátulról, km óra állása, adattábla)
 • átvizsgálás – bemérés (fékmérés, lengéscsillapítottság, emisszió) – minősítés – matrica és pecsét a forgalmiba, matricák az autó rendszámtáblájára.
 • a levizsgázott autó átvétele – betelt forgalmi engedély esetén a vizsgát követően 15 napon belüli okmányirodai ügyintézés szükséges.

Külföldi üzembentartó, tulajdonos esetén:

 • Amennyiben autója tulajdonosa vagy üzembentartója külföldi személy, abban az esetben egy magyar állampolgár nevére kell kitölteni a maghatalmazást.

Új jármű vizsgáztatása:

(mi nem vállalunk ilyet kivéve, ha már megcsináltatta az egyedi vizsgáját a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál)
 • Új autóknál nem áll rendelkezésre forgalmi engedély, ezért szükséges a megfelelőségi nyilatkozat!
 • Új autók esetében kötelező az eredetiség vizsgálat elvégeztetése a műszaki vizsgálat előtt
Környezetvédelmi bemérésről: ha külön szeretné elvégeztetni a környezetvédelmi vizsgálatot, akkor van rá módja nálunk, de csak 30 napig használhatja fel a nálunk elkészült adatlapot (vagyis 30 napon belül le kell vizsgáztatnia a gépjárművét VALAHOL, hogy ne fizessen majd mégegyszer). Az új ára: 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegû jármû esetén – 5.800 Ft, Az új ára: 3500 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegû jármû esetén – 10.360 Ft <divKörnyezetvédelmi tulajdonság és a plakettek (matricák) új színei!
A plakett fekete, piros, kék vagy zöld színével jelzi a jármű környezetvédelmi tulajdonságát, amelynek alapja a jármű környezetvédelmi osztályba sorolása. A járműveket a környezetvédelmi tulajdonság szerint a következő négy csoportba kell sorolni:
  – Fekete színű plakett – korszerűtlen, nem környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 0, 1, 3.
  – Piros színű plakett – korszerűtlen, kevésbé környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 2.
  – Kék színű plakett – korszerű, környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 4, 6, 7, 8.
– Zöld színű plakett – korszerű, kiemelten környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 9, és az e fölöttiek. Tiszta gázüzemű vagy elektromos meghajtású, illetőleg hibrid(elektromos és Otto vagy dízelmotoros) 5. számú környezetvédelmi osztályba sorolt járművekhez, amennyiben az az Otto vagy dízelmotor osztályba sorolása szerint korszerűtlen,akkor piros,minden más esetben zöld plakettet kell kiadni. Környezetvédelmi plakettre vonatkozó speciális szabályok! A műszaki vizsga keretében elvégzett környezetvédelmi felülvizsgálat és a műszaki vizsga sikeressége esetén a sikerességet igazoló, a jármű környezetvédelmi osztályának megfelelő színű, egyedi sorszámmal ellátott matricát (plakett) kell a jármű hátsó rendszámára felragasztani. Nálunk egy környezetvédelmi adatlap kiállításhoz nem kell bejelentkeznie, bármikor jöhet Hétfötöl Csütörtökig reggel 7 és délután 5 óra között, Pénteken pedig reggel 7 és délután 3 óra között. Vállaljuk bármely típusú benzin és diesel üzemű személygépkocsira és kisteher-autóra (3.5 tonnáig) a környezetvédelmi felülvizsgálat elvégzését. Műhelyünk a legkorszerűbb és leggyorsabb technológiát alkalmazza a környezetvédelmi felülvizsgálathoz. Nem megfelelő paraméterek esetén a szükséges javításokat, a paraméterek beállítását szervizünkben azonnal el is végezzük. Így Ön mindent egy helyen tud megoldani! Ha  minket választ, akkor részesül egy ingyenes szolgáltatásunkban is. Önt telefonon (sms-ben) értesítjük, 4 héttel a műszaki vizsgájának lejárata előtt, hogy nyugodtan közlekedhessen az utakon.

Ami érdekelhet még

Leave a Replay

Iratkozz fel hírlevelünkre

Minden héten újabb szolgáltatást muttatunk be.