Cégtörténet - 4Tölgyesi Autószerviz - Budapest, Tahi u. 87.

Cégtörténet

Kiváló teljesítmény?

Megbízható szaktudás?

Lelkiismeretes szerviz-szolgáltatás?

Nálunk dinasztikus hagyomány a magas minőség és kiválóság.

Mindez fakad a generációkon át sikeresen művelt élsportból és az abból eredő folyamatos csúcs- teljesítményre való törekvésünkből, amely mentén kialakult családunk sport szeretetének nimbusza.

Cégtörténetünk Nagyapánkkal kezdődött, itt egy 115 kilós motort rak a helyére

A kiválóságra való törekvés sok lemondással jár és óriási önfegyelmet igényel minden céltudatos személy életében.

A sport megtanít harcolni, küzdeni, győzni, a győzelmet kellő alázattal és tisztelettel viselni, megtanít veszíteni és megtanít felállni vesztesnek hitt helyzetből.

Ezt a fajta koncentrált, kitartó, összpontosított erőt és figyelmet képviseljük üzletvitelünkben és vezetői magatartásunkban 1949 óta.

Az alapító - alapozás

1948-1949

Nagypapa szerel látható az Audi 4 karikája a benzin tartályon630x908
Nagypapánk tette mindezt azon zord és kiszámíthatatlan időkben a háború után 4 évvel, két kisgyerekkel a háta mögött, mikor a megélhetés és a mindennapi étel az asztalra, gondot okozott a családok életében.

Cégünk alapítója nagypapánk Id. Tölgyesi János aki – dédapánk elmondása szerint – már 4-5 éves korában az utcájukban nagy ritkán elhaladó autók kipufogógázának „illatát” szaglászta miközben lefeküdt az úttestre. Tehát nem volt kérdés a szakma iránti érdeklődése.

Fiatal korában boxolt, majd tanulóévei után a budapesti Majláth autószerelő és kereskedő cégnél helyezkedett el, segédként. Miután 1948. decemberében megszerezte mestervizsgáját, 1949 január 20-án kiváltva kisiparos engedélyét önállósította magát: megnyitotta saját műhelyét. Így Ő lett Budapest második DKW autószervize. (A DKW, azaz „Das-Kleine-Wunder” (A Kis Csoda) márkából és még három másik márka egyesítéséből jött létre az Audi, amely fúzió emlékét őrzi a 4 karika az Audi emblémában.)

Tehát ehhez igen bátor lépés, komoly elszántság és elhatározás kellett. Óriási lelki és fizikai kitartást igényelt talpon maradni, hiszen a háború után igen kevés működőképes használható autó futott az utakon.

 


Nagypapánk évekig egyedül dolgozott saját maga által épített kátránypapír-tetős 2 kocsi beállású műhelyében, nagyon szerény körülmények között.
Eleinte rengeteg motorkerékpárt javított a gépjárművek mellett. Munkáját, azaz hivatását mindig kifogástalanul és becsületesen végezte ezért ügyfelei és szomszédai körében köztiszteletnek örvendő személyiséggé vált.
Később munkatársként csatlakozott hozzá egy kiváló idős szakember Szász Károly, aki pár évvel korábban a nagypapa művezetője volt a Majláth cégnél. Ő szintén önállósította magát, de sajnos nem tudta elkerülni cége államosítását. Így vált a korábbi főnöke, nagypapánk első munkatársává.

1949

a műhely
Nagypapa, Szász Károly segédúr és az állatok.

Ezen időszak kihívásai során tanúsított csodálatra méltó tettvágy, kitartás és túlélési ösztön alapozta meg cégünk ellenálló képességét és erejét, melynek nagy hasznát vesszük mind a mai napig.

Erre építkezünk és ez mutat irányt a jelenlegi cégvezetésünknek is.

MÁSODIK GENERÁCIÓ – ÚJJÁÉPÍTÉS, BŐVÜLÉS

1962-2001

Ifj. Tölgyesi János azaz édesapánk már gyerekkorától részt vett a műhely életében hiszen imádta koszolni magát, imádta a benzin illatát, a gumi szagát, és rendkívüli érdeklődést tanúsított a használaton kívüli alkatrészek szétszerelése iránt. Mindezek mellett fokozatosan elleste és elsajátította a szakma csínját-bínját a nagypapánktól és a szakemberektől. 

 

Viccesen úgy is fogalmazhatnék, hogy édesapánknak már az óvodában is olajos csapágy volt a jele. 

1962

Hivatalosan 1962-ben, 17 évesen kezdett dolgozni a műhelyben, ezzel három főre bővítve a műhely létszámát. A munka mellett élsportolt: kajakozott és gyorskorcsolyázott; mindkét sportágban többszörös magyar bajnoki címet vívta ki magának. 

2Tolgyesi

Nagyon kevés használható állapotú szerszám vészelte át a tüzet, de szerencsére pár kedves és önzetlen kollégától kaptak néhány nélkülözhetetlen kézi szerszámot így vágva neki az újjáépítés lehetetlen küldetésének.

Részben önerőből és baráti kölcsönből (Gyursánszky Pista bácsinak aki első számú alkatrészkereskedő volt abban az időben, ezúton is köszönjük szépen) kezdték építeni az új műhelyt azon az angyalföldi telken, ahol jelenleg is szeretettel várjuk és fogadjuk kedves ügyfeleinket. 

A szerviz fennállásának 19. évfordulója után egy szerencsétlen baleset során 

1968-ban leégett a műhelyünk.

A szerviz fennállásának 19. évfordulója után egy szerencsétlen baleset során A tűz felemésztette a berendezéseket a szerszámokat, egy ügyfél autóját, valamint több szerelés alatt álló autó motorja és sebességváltója is megsemmisült. 

Id. Tölgyesi Jánost égési sérülésekkel kórházba szállították, ahol később szerencsésen felépült. A történtek után az idős kolléga nyugdíjba vonult így egy időre egyedül maradt édesapánk. 

A romok eltakarításában és a még használható tárgyak felkutatásában édesanyánk, sporttársak és rokonok is segédkeztek. Mind idegileg mind fizikálisan igen megterhelő időszak következett ismét, hiszen biztosítás hiányában a műhelyt helyreállítani nem volt anyagi lehetőség így több mint egy évet a szabad ég alatt kényszerült dolgozni a két Tölgyesi: édesapánk és nagypapánk. 

Esőben, hóban, fagyban embertelen körülmények között is emelt fővel büszkén kitartottak álmaik megvalósítása mellett tudván, hogy elölről kell kezdeni mindent szinte a nulláról. 

Még javában tartott az építkezés 1969 nyarán, amikor átköltöztünk a ma is működő és azóta is folyamatosan fejlődő szervizünkbe.


Itt egy-két év múlva már 4-en dolgoztak.

1972

1972-ben 27 évesen édesapánk is megszerezte a mester levelét és kiváltotta az ipart. Így már két cégben mködött egy helyen apa és fia.

1972-ben kezdtünk el az autószerelés mellett karosszériajavítással és autóvillamossággal is foglalkozni. Ekkoriban leginkább Trabanttal, Wartburggal, Ladával, Barkasszal, Polskival, Skodával volt tele a műhely udvara.
Közben megszülettünk mi, a három fiú: bátyám János, jómagam Botond és öcsém Krisztián.

Édesanyánk, aki fiatalon első osztályú tornásznő címet vívott ki magának, a mi nevelésünk mellett (ami nem volt könnyű feladat 😊) könyvelt is a 2 cégnek.

1980

Nagypapánk sajnos megbetegedett és 1977-ben elhunyt. Halála után Özv. Tölgyesi Jánosné Autójavító néven folytattuk a tevékenységünket. Ekkor folyamatos bővítés mellett változó létszámmal üzemeltünk.
Az 1980-as években cégünk adott otthont a gyakorlati mestervizsgáztatásnak azaz mi biztosítottuk a leendő autószerelő mestereknek az elvégzendő vizsgamunkát és feladatokat.

Abban az időben rengeteg köztiszteletben álló személyiség tisztelte meg szervizünket, orvosok, professzorok, művészek, színészek.

Ránk bízták autójuk szervizelését – a teljesség igénye nélkül – Kiss Manyi, Gobbi Hilda, Zenthe Ferenc, Básti Lajos, Psota Irén, Tordy Géza, Benkő Gyula, Bitskey Tibor, Váradi Hédi, Vay Ilus, Lelkes Ágnes, Kazal László, Horváth Tivadar, Suka Sándor és még sorolhatnám. 

Édesapám szakmai rátermettségét és tudását elismerő szavakkal illette mind a szakma mind az ügyfelei. Szaktekintélyét és elismertségét bizonyítja, hogy a kor 312 Wartburg váltó specialistájának számított. Rengeteg szétszerelt váltót tett ismét működőképessé, melyekbe beletört a szerelő kollégák bicskája. 

Ahogy nagypapánk úgy édesapánk is rendkívül tisztességesen és becsületesen működtette a műhelyt ezért

A FOLYAMATOS FEJLŐDÉS ÉS NÖVEKEDÉS ELKERÜLHETETLEN VOLT.

Ezen stabil értékrend- és szakmai pillérekre építünk ma is.

Valljuk és nap mint nap bizonyítjuk, hogy a folyamatos fejlődés és siker alapja az elnyert bizalom, az elért teljesítmény és az emberi- valamint szakmai kiválóság.  

HARMADIK GENERÁCIÓ – FEJLESZTÉS, INNOVÁCIÓ

2001-2021

Fivéreimmel 2001-től folyamatosan kapcsolódtunk be a szerviz tevékenységébe. Mindhárman örököltük az autójavítás iránti szenvedélyt, mindhárman elsajátítottuk a szakma fortélyait és mindhárman élsportolók voltunk. Többszörös judo magyar bajnoki címet nyertünk, Tölgyesi Krisztián a Sydney olimpián is részt vett 2000-ben. 

Az egészséges életmód hívei vagyunk ezért a mai napig aktívan sportolunk, mert hisszük, hogy a személyes kiválóságunkon keresztül nyilvánul meg az üzleti teljesítményünk is.

2003

2003-ban édesapánk közreműködésével belevágtunk egy új műhely részleg kiépítésébe, mely ezen 5 beállásos új műhelyrész ad otthont a fényező kamrának, a fényező előkészítő műhelynek, melyek által biztosítottuk a minőségi fényezés megkezdésének feltételeit. 

Továbbá kialakítottunk egy karosszéria huzatópad-rendszert és egy szerelőaknát is, ezáltal lehetővé téve a karosszériák szakszerű és méretpontos helyreállítását. 

2007 4 Tölgyesi Autójavító Műhely
Az első két beállásos csápos emelők

2007

2007-ben újabb mérföldkőhöz érkeztünk, melynek során jelentős fejlesztéseket vittünk végbe: kialakítottuk új iroda részlegünket és várónkat, megépítettük modern vizsgasorunkat és 2 db csápos emelőt is elhelyeztünk a felújított műhelyrészben, ezáltal biztosítva a gyors és minőségi javítást valamint a kényelmes és színvonalas ügyfélfogadást. 

Ebben az évben alapítottuk meg a 4 Tölgyesi Autójavító Kft-t, melynek elnevezését édesapánk és a 3 fivér ihlette. 

Azóta további felújítások és fejlesztések történtek annak érdekében, hogy minél minőségibb kiszolgálást biztosítsunk kedves ügyfeleinknek és kedvezőbb munkafeltételeket teremtsünk kollégáinknak. 

Ma már büszkén mondhatom el, hogy a 17 beállásos korszerűen felszerelt szervizünk mindennemű elvárásnak és előírásnak megfelel mind ügyfeleink, mind kollégáink számára. 

2022

Ahhoz, hogy elégedett ügyfeleink táborát képesek legyünk növelni, rengeteg újítást valósítunk meg. Emellett törekszünk belső motivált és stabil munkatársakkal együtt dolgozni, hiszen prémium kiszolgálás csak magasan képzett kollégákkal karöltve lehetséges. 

Célunk, hogy ügyfeleink mindennemű autóval kapcsolatos problémájára megoldást nyújtsunk, mindezt körültekintő udvariassággal, szakértelemmel és teljes körű korrekt tájékoztatás mellett, mellyel az ügyfélközpontú kiszolgálást ügyfél élménnyé emeljük, annak érdekében, hogy ügyfeleink számára kellemes eseménnyé váljon autójuk szervizelése. 

Hiszen küldetésnyilatkozatunk szerint:

“A 4 Tölgyesi Premium Service egy rendkívül ügyfélközpontú, innovatív, autó életérzést adó, 3 generációs hagyományt őrző, professzionális autójavító cég, akik kimagasló, prémium szolgáltatásaik által tartják meg, kompromisszum nélküli, minőség orientált ügyfeleik, rendíthetetlen bizalmát és lojalitását.”

Tölgyesi Botond 
ügyvezető igazgató

Telefon:

Időpontegyeztetés érdekében kérjük hívja az alábbi számok valamelyikét

Szerviz munkafelvétel
+36 70 363 3217

Műszaki vizsga, eredetvizsga munkafelvétel
+36 70 330 21 84

Karosszéria munkafelvétel
+36 70 743 67 07

Egyéb ügyintézés
+36 1 349 6679

Egyéb ügyintézés
+36 1 788 29 74

Testreszabott diagnosztikai, javítási árajánlatainkkal szeretettel várjuk Önt a 1135 Budapest Tahi utca 87-ben.
tolgyesi_autoszerviz-budapest_smaller_400x400200x200_
2023 © Minden jog fenntartva!

A honlapon (https://www.tolgyesiautoszerviz.hu/) megjelenő tartalom, és a megrendelt szolgáltatások tartalma minden esetben a 4 Tölgyesi Autójavító Kft., mint Szolgáltató tulajdonát képezik, felhasználása csak a Szolgáltató kizárólagos és kifejezett írásbeli engedélye alapján lehetséges. Amennyiben a Szolgáltató hozzájárulása nélkül a tartalom jogosulatlan felhasználása történik, a Szolgáltató jogosult kiszámlázni 109.000,- Ft/nap összegű kötbért. A kötbér megfizetése nem jelenti azt, hogy a tartalom használatára jogosulttá válik. A Szolgáltató a kárát érvényesítheti abban az esetben, ha jogosulatlan tartalomhasználat történik és ezzel a másik Fél részére kárt okoz.

Kedves Ügyfeleink!
Dec. 19 - Jan. 7-ig
zárva vagyunk.